Din punct de vedere al turismului local, comuna Poduri este leagan de vis , legenda si istorie.
a) – in comuna sunt 11 biserici si o manastire , ultima biserica sfintita a fost in satul Buleni – anul 2004.Aproape toate sunt capodopere de arta si cult , 2 biserici din lemn Rusaiesti si Prohozesti sunt declarate monumente istorice.Populatia in majoritate este ortodoxa , iar 2 biserici sunt ale cultului Adventist.La Cernu sunt putine familii ale cultului penticostal.
b) – monumente istorice :
-monumentul eroilor cazuti in primul razboi mondial 1916-1919
-Biserica ,,Sfintii Voievozi” Rusaiesti
-Biserica ,,Sfintii Voievozi” Prohozesti – Vale
c) – descoperirile arheologice au inceput in jurul anilor 1980 la inspiratia si initiativa d-lui prof. de istorie Bujor Alexe – comuna Poduri ;care a contactat
oameni de stiinta si a sesizat forurile superioare despre inportanta asezarii neolitice de la ,,Dealul Ghindaru” Rusaiesti comuna Poduri.

Ani de-a randul , SITUL ARHEOLOGIC a fost vizitat si s-au facut sapaturi arheologice de catre reputati arheohogi din tara si din strainatate.Asezarea are o pozitie geografica deosebita fiind situata la 350 m. altitudine fata de albia Tazlaului si cuprinde o suprafata de 1,5 ha .Obiectele datate cu C14 atesta o vechime de peste 7000 ani .Fragmentele de ceramica pictata , uneltele , vasele , armele din lemn , os cat si statuietele de tip CUCUTENI sunt expresii ale unei culturi unice , deosebite in zona.S-a descoperit un grup statuar unic in Europa numit ,,ZANELE DE LA PODURI ” care atesta faptul ca pe aceste meleaguri a existat o societate tribat de tip matriarhal.Toate epocile istorice care se gasesc la nivel national sunt prezente si in zona noastra.Descoperirile arheologice sunt expuse la Muzeul de Arheologie din Piatra Neamt ,muzeele din Bucuresti Muzeul de Istorie Bacau.Prin articolele publicate de catre cercetatoarea americana Linda Ellis situl arheologic de la Poduri a fost cunoscuta de toata lumea savanta si nu numai.Se impune , deci , continuarea cercetarilor in aceasta zona pentru completarea hartii arheologice , privind evolutia societatii omenesti din cele mai vechi timpuri si pana in prezent.Conducerea Primariei Poduri va realiza intr-un viitor apropiat un muzeu de istorie si arheologie in Poduri.

d)Rezervatii naturale :
Au fost propuse pe plan local si national rezervatii naturale :
– populatia de tisa (TACSUS bacata L )de pe versantul estic al culmei Berzunti
– crucea voinicului (Hepatica Transilvanica L )de la locul numit SCUTAR (stanca de sub varful Tarnita)
e)- traseul Moinesti-Poduri-Bucsesti-Cernu-Buda-M.rea Sfantul Sava(Preot Arsenie) este o zona mirifica , purificatoare , de inalta traire sufleteasca si crestineasca

În comuna Poduri („pod” ca loc de legătură între două maluri) se află situl arheologic de interes național de pe dealul Ghindaru, lângă fostul sat Rusăești (astăzi parte a satului Poduri), la 500 m nord-vest de biserica de lemn „Sfinții Voievozi”.

Situl cuprinde urmele unei așezări neolitice aparținând culturii pre-Cucuteni, ale unei așezări eneolitice aparținând culturii Cucuteni, precum și un mormânt din Epoca Bronzului (cultura Costișa).

Situl arheologic de la Poduri –Dealu Ghindaru este o asezare cu vestigii din perioada eneolitică și epoca bronzului si a fost denumit de catre arheologi ,, Soborul zeițelor de la Poduri” .

Acest sit arheologic a fost descoperit in anul 1981 si contine un tezaur format din statuete precucuteniene si este format din 15 statuete mari, pictate cu roşu, 13 tronuri de lut ars, alte şase statuete mai mici nepictate.

In acest complex arheologic a fost descoperit un sanctuar datand din jurul anului 4900 î.Hr.

Toate statuetele descoperite in acest sit arheologic sunt modelate în poziţie şezândă. Personajele reprezentate sunt zeiţe adulte (mature), sexul feminin al statuetelor fiind clar marcat. Personajul central se evidenţiază cu uşurinţă: este singura statuetă care are mâinile reprezentate deasupra gurii, conferindu-i o expresie gânditoare.

Două proeminenţe conice marchează braţele, dar printr-o voită inadvertenţă, mâna dreaptă este modelată chiar pe gât, iar mâna stângă este ridicată şi sprijinită pe obraz, în aşa numitul gest de „gânditor”.

Specialiştii vorbesc despre un cult al zeiţei-mamă, dovadă fiind chiar statuetele antropomorfe descoperite in acest sit . Una dintre zeițele aflate pe tron din „Soborul zeițelor de la Poduri” (jud. Bacău) a fost numita „Zeița care strigă” după fizionomia feței, sau „Zeița care cântă”…

Complexul statuetelor descoperit la Poduri (jud. Bacău) a fost interpretat ca fiind o portretizare a unei părţi din panteonul populaţiei precucuteniene din Vechea Europă, iar acum se află în patrimoniul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Piatra-Neamţ.

Accesul la acest obiectiv turistic se face din Bacău spre orasul Moinesti pe DN 2G ,apoi se face sensul giratoriu spre stanga la intrarea din orasul Moinesti spre comuna Poduri in care mai parcurgem 6 km .

Acest sit arheologic nu este deschis publicului.